Καρκίνος του μαστού στην τρίτη ηλικία

Διαβάστε Επίσης

Φωτογραφίες

(Κάντε κλικ για μεγένθυση των φωτογραφιών)

Καρκίνος του μαστού στην τρίτη ηλικία

Ο καρκίνος του μαστού στην τρίτη ηλικία δυστυχώς δεν είναι σπάνιος. Είναι γνωστό άλλωστε ότι όσο αυξάνεται η ηλικία της γυναίκας αυξάνονται και οι πιθανότητες να παρουσιάσει καρκίνο του μαστού, ως την ηλικία των 75 ετών.

Όπου μπορούμε εφαρμόζουμε τα θεραπευτικά πρωτόκολλα που χρησιμοποιούμε και στις νεότερες γυναίκες, επειδή όμως οι περισσότερες θεραπευτικές επιλογές για τον καρκίνο του μαστού έχουν αρκετές παρενέργειες , η θεραπεία μας πρέπει να εξατομικεύεται ανάλογα με την ηλικία της ασθενούς  και τις συνοδές παθήσεις που μπορεί να έχει .

Το χειρουργείο παραμένει η πρώτη μας επιλογή για τις γυναίκες που μπορούν να υποβληθούν σε αυτό. Έτσι και αλλιώς τα χειρουργεία για τον μαστό δεν είναι πολύ μεγάλης διάρκειας και γενικά καλά ανεκτά.

Η ακτινοθεραπεία είναι αρκετά χρήσιμη στις ηλικιωμένες ασθενείς , σε περιπτώσεις, όμως, που έχουμε μικρο όγκο με καλά χαρακτηριστικά μπορεί και να παραληφθεί.

Η χημειοθεραπεία συνήθως αποφεύγεται στις μεγάλες ηλικίες .

Η ορμονοθεραπεία σε κάποιες ασθενείς αποτελεί ίσως την μοναδική συστηματική θεραπεία που θα χορηγήσουμε, ενώ σε περιπτώσεις ασθενών με μικρό προσδόκιμο ζωής μπορεί να αποτελεί και την μοναδική θεραπευτική παρέμβαση.

Διαβάστε Επίσης

Επικοινωνήστε για να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού

Τηλεφωνικά

(+30) 210 976 23 29 

Email Us

DLTsironis@hotmail.com