Πλαστική αποκατάσταση

Διαβάστε Επίσης

Φωτογραφίες

(Κάντε κλικ για μεγένθυση των φωτογραφιών)

Πλαστική αποκατάσταση

Υπάρχουν πολλές επεμβάσεις αποκατάστασης είτε με τη χρήση ενθέματος είτε με μεταφορά μυών και λίπους από άλλες περιοχές του σώματος (κρημνών). Σε κάθε περίπτωση εξασφαλίζεται για την ασθενή ένα πολύ καλό αισθητικό αποτέλεσμα ικανό να επιδράσει θετικά στην ψυχολογία της.

Οι επεμβάσεις αυτές απευθύνονται σε γυναίκες που υποβάλλονται σε μαστεκτομή, ενώ το είδος της αποκατάστασης θα αποφασιστεί, λαμβάνοντας υπόψη το είδος της (απλή μαστεκτομή, υποδόρια μαστεκτομή με πιθανή διατήρηση της θηλής κ.α.), το στάδιο της νόσου, λοιπές θεραπείες που μπορεί να λάβει (ακτινοθεραπεία, χημειοθεραπεία κ.α.) , πιθανά συνοδά νοσήματα και παθήσεις, αλλά ακόμη και την επιθυμία της.

Η αποκατάσταση με ξένο σώμα (ένθεμα) μπορεί να πραγματοποιηθεί σε ένα ή δυο χειρουργεία ανάλογα με το σημείο που θα τοποθετηθεί το ένθεμα (κάτω ή πάνω από τον μείζονα θωρακικό μυ). Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πλέγμα. Μειονέκτημα στην τεχνική αυτή είναι ότι ένα ξένο σώμα δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις αυξομειώσεις βάρους, ενώ είναι, επίσης, πιθανό και να εμφανιστούν κάποιες επιπλοκές όπως: λοιμώξεις, μετακίνηση ή ρήξη του ενθέματος κ.α.

Η αποκατάσταση με κρημνό γίνεται σε ένα χειρουργείο , συνήθως μεγαλύτερης διάρκειας , χρησιμοποιώντας ιστό κυρίως από την πλάτη ή την κοιλιά. Το μεγάλο πλεονέκτημα της τεχνικής είναι ότι δεν τοποθετείται ένθεμα. Ωστόσο, ο κίνδυνος επιπλοκών, όπως είναι για παράδειγμα, η νέκρωση των ιστών, είναι υπαρκτός.

Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει και συνδυασμός των τεχνικών με μεταφορά κρημνού και τοποθέτηση ενθέματος.

Στην περίπτωση που η θηλή δε μπορεί να διατηρηθεί, ενδέχεται να χρειαστεί ένα επιπλέον, μικρό χειρουργείο, όπου και θα δημιουργήσουμε νέα. Πλέον με την χρήση του ιατρικού 3D τατουάζ το αισθητικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.

Διαβάστε Επίσης

Επικοινωνήστε για να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού

Τηλεφωνικά

(+30) 210 976 23 29 

Email Us

DLTsironis@hotmail.com