Προεγχειρητική διάγνωση

Διαβάστε Επίσης

Φωτογραφίες

(Κάντε κλικ για μεγένθυση των φωτογραφιών)

Προεγχειρητική διάγνωση

Πολύ σημαντική είναι πλέον η προεγχειρητική διάγνωση. Ακόμα και όταν ο χειρούργος είναι σίγουρος γι αυτό που βλέπει στις εξετάσεις πρέπει να πραγματοποιεί μια προεγχειρητική βιοψία, ώστε να μπορεί να σχεδιάσει με ασφάλεια την στρατηγική αντιμετώπισης του προβλήματος.

Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι έχουμε να αντιμετωπίσουμε πριν φτάσουμε στο χειρουργείο, ώστε να είμαστε σωστά προετοιμασμένοι και ενδεχομένως ή να γλυτώσουμε την ασθενή από ένα δεύτερο χειρουργείο ή ακόμα κι από ένα χειρουργείο στο οποίο δεν χρειάζεται καν να υποβληθεί. Όταν τεθεί η διάγνωση του καρκίνου, η ασθενής πρέπει να υποβληθεί σε εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί αν ο καρκίνος έχει «ξεφύγει» και σ’ άλλα όργανα, κι έτσι, να ξεκινήσει την θεραπεία της με χημειοθεραπεία.

Επίσης, υπάρχουν ασθενείς που θα χρειαστούν χημειοθεραπεία πριν το χειρουργείο λόγω των χαρακτηριστικών του όγκου τους. Αυτό, θα το πληροφορηθούμε από την προεγχειρητική βιοψία. Όσο καλύτερα οργανωμένοι είμαστε εμείς οι γιατροί, τόσο καλύτερα ενημερωμένη και κατ’ επέκταση ψυχολογικά προετοιμασμένη θα είναι κι η ασθενής.

Διαβάστε Επίσης

Επικοινωνήστε για να κλείσετε το πρώτο σας ραντεβού

Τηλεφωνικά

(+30) 210 976 23 29 

Email Us

DLTsironis@hotmail.com